Ruoka

Mummolan kanelikorput

Resepti 13.04.2018 Anneli Pessala
Makea leivonnainen, Viljatuotteet
Jaana Kankaanpää
Kaneliset sokerikorput tuovat mieleen kesäpäivät mummolassa.

Mummolan kanelikorput

noin 160 kplAinekset
  • 5 dl maitoa
  • 50 g hiivaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 150 g voita sulatettuna
  • noin 14 dl vehnäjauhoja
Pinnalle
  • 100 g voita sulatettuna
  • 1 dl sokeria
  • 1 rkl kanelia
Valmistusohje

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, suola ja voisula. Alusta jauhot taikinaan. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa. Leivo taikinasta neljä tankoa ja kohota ne. Paista tankoja 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Halkaise jäähtyneenä. Sivele leikkauspinta voisulalla ja leikkaa tangot 3–4 senttimetrin paloiksi. Kasta palat sokeri-kaneliseokseen. Ruskista pinta 200 asteessa nopeasti ja kuivaa korpuiksi 50–75 asteessa. Jätä sähköuunin luukku hiukan rakoselleen, jotta kosteus pääsee haihtumaan.

Arvioi resepti:

KATSO MYÖS NÄMÄ RESEPTIT

Inkivääri-omenaglögi

Resepti
Juoma, Hedelmät, Joulu

Inkiväärikinuskikakku

Resepti
Makea leivonnainen, Viljatuotteet, Kodin juhlat

Pikkelöity inkivääri

Resepti
Lisuke, Kasvikset

Itämainen lohikeitto

Resepti
Keitto, Kala