Resepti

Mummolan kanelikorput

Jaana Kankaanpää
Kaneliset sokerikorput tuovat mieleen kesäpäivät mummolassa.

Mummolan kanelikorput

noin 160 kplAinekset
  • 5 dl maitoa
  • 50 g hiivaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 150 g voita sulatettuna
  • noin 14 dl vehnäjauhoja
Pinnalle
  • 100 g voita sulatettuna
  • 1 dl sokeria
  • 1 rkl kanelia
Valmistusohje

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, suola ja voisula. Alusta jauhot taikinaan. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa. Leivo taikinasta neljä tankoa ja kohota ne. Paista tankoja 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Halkaise jäähtyneenä. Sivele leikkauspinta voisulalla ja leikkaa tangot 3–4 senttimetrin paloiksi. Kasta palat sokeri-kaneliseokseen. Ruskista pinta 200 asteessa nopeasti ja kuivaa korpuiksi 50–75 asteessa. Jätä sähköuunin luukku hiukan rakoselleen, jotta kosteus pääsee haihtumaan.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit
Mainos: K-Ruoka

Nyt on viimeistään aika laittaa sima käymään – näin teet parhaan siman ikinä!

Vappu kolkuttelee tänä vuonna ovella jo melkein heti pääsiäisen jälkeen, ja vielä viimeisiä suklaamunia syödessä onkin aika laittaa vappusimat käymään!