LUE NÄKÖISLEHTI: Postin lakon vuoksi kaikki MT:n artikkelit ja näköislehti luettavissa vapaasti
Resepti

Raikas limettisilli

Markku Vuorikari
Limettimarinointi antaa sillille raikasta makusärmää.

Raikas limettisilli

6–8 annostaAinekset
  • 4 (noin 300 g) kevytsuolattua ¬sillifileetä
  • 2–3 salottisipulia
  • 1 limetti
Liemi
  • 1 dl vettä
  • 1 dl limettimehua (3–4 limetistä)
  • 1 dl sokeria
  • ¼ dl väkiviinaetikkaa
  • 2 tl sinapinsiemeniä
  • 8 maustepippuria
Koristelu
  • sitruunamelissaa
Valmistusohje

Huuhtele sillifileet ja kuivaa talouspaperilla. Leikkaa ne haarukkapaloiksi. Leikkaa kuoritut sipulit renkaiksi ja pesty limetti viipaleiksi.

Lado kalapalat purkkiin kerroksittain sipuli- ja limettiviipaleiden kanssa.

Mittaa kattilaan vesi, limeteistä puristettu mehu, sokeri, etikka ja mausteet. Kiehauta ja anna liemen jäähtyä.

Kaada liemi sillipalojen päälle ja anna maustua viileässä vähintään yön yli.

Koristele silli sitruunamelissalla ennen tarjoilua.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit