Ruoka

Munakoisoveneet tsatsikin kera

Resepti 31.08.2018 Helena Saine-Laitinen
Pääruoka, Kasvikset, Maitotuotteet
Sanne Katainen
Halkaistuna paahdettu munakoiso toimittaa helposti pihvin virkaa.

Munakoisoveneet tsatsikin kera

4 annostaAinekset
  • 2 (à 350 g) munakoisoa
  • suolaa ja mustapippuria myllystä
  • 3 rkl rypsiöljyä
Tsatsiki
  • 3 dl kurkkua karkealla terällä raastettuna
  • 2 dl kreikkalaista jugurttia
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 2–3 rkl tuoretta minttua silputtuna
  • 1 tl juoksevaa hunajaa
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl omenaviinietikkaa
  • ¼ tl mustapippuria
Lisäksi
  • ½ dl kurpitsansiemeniä
Valmistusohje

Huuhtele munakoisot ja halkaise ne pituussuunnassa. Leikkaa halkaisupintaan ristiviiltoja parin sentin syvyydeltä. Rouhi pintaan suolaa ja pippuria. Anna maustua vartin verran.

Tee sillä välin tsatsiki. Valuta kurkkuraastetta siivilässä. Painele vielä käsin liika neste pois. Yhdistä kulhossa kaikki tsatsikin ainekset. Anna kastikkeen maustua peitettynä jääkaapissa.

Kuivaa munakoisoista pintaan kihonneet ”kyyneleet” talouspaperiin. Kuumenna öljy paistin-pannussa. Nosta munakoisot pannuun ristiviillot alaspäin.

Paista kullanruskeiksi ja hauduta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes munakoiso on pehmennyt. Käännä munakoisot ja paista toiselta puolelta vielä 5 minuuttia.

Nosta munakoisoveneet annoslautasille, lusikoi päälle tsatsikia ja ripottele pintaan kurpitsan-siemeniä. Tarjoa lisänä vihreää salaattia.

Arvioi resepti:

KATSO MYÖS NÄMÄ RESEPTIT

Paprikapiiras

Resepti
Suolainen leivonnainen, Kasvikset

Täytetyt paprikat

Resepti
Pääruoka, Alkuruoka, Kasvikset

Salsakastike

Resepti
Kastike, Kasvikset

Gulassikeitto

Resepti
Keitto, Kasvikset, Liha