Ruoka

Mausteinen kasvispata

Resepti 31.08.2018 Helena Saine-Laitinen
Pääruoka, Lisuke, Kasvikset
Sanne Katainen
Mausteinen kasvispata maistuu sellaisenaan tai lisukkeena.

Mausteinen kasvispata

4 annostaAinekset
  • 2 sipulia
  • ½ dl rypsiöljyä
  • 1 ½ tl currya
  • 2 prk (à 285/170 g) isoja valkoisia papuja (kypsiä, säilyke)
  • 200 g kirsikkatomaatteja
  • 1 (noin 100 g) suippopaprika
  • 2 dl kivettömiä oliiveja
  • pala (30 g) inkivääriä
  • pala punaista chilipalkoa
  • 2 kanelitankoa
  • 1 ½ tl suolaa
  • ripaus sokeria
  • 1 dl appelsiinimehua
  • 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
Lisäksi
  • ½ ruukkua korianteria
  • 1 prk (2 dl) ranskankermaa
Valmistusohje

Kuori ja lohko sipulit. Kuumenna öljy padassa ja lisää curry öljyyn. Kuullota sipuleita muutama minuutti, kunnes ne ovat pehmeitä.

Valuta ja huuhtele purkkipavut hyvin siivilässä. Huuhtele kirsikkatomaatit, paloittele paprika ja oliivit. Kuori ja raasta inkivääri. Viipaloi chili.

Lado kaikki ainekset ja mausteet pataan. Kaada päälle appelsiinimehu ja tomaattimurska. Sekoita ainekset ja anna porista miedolla lämmöllä kannen alla noin 20 minuuttia.

Ripottele pintaan korianterisilppua. Tarjoa lisänä ranskankermaa ja vaikkapa appelsiinin kuoriraasteella maustettua kuskusia.

Arvioi resepti:

KATSO MYÖS NÄMÄ RESEPTIT

Lanttu-omenakeitto

Resepti
Keitto, Kasvikset, Arjen suosikit, Joulu, Kodin juhlat

Punajuurikeitto

Resepti
Keitto, Kasvikset, Kodin juhlat, Arjen suosikit