Koskenlaskijan sinappi - Reseptit - Maaseudun Tulevaisuus
Resepti

Koskenlaskijan sinappi

Jaana Kankaanpää
Sinappi on juhannuksena eniten käytetty mauste. Makkaran ohella se maustaa erilaiset kesäkastikkeet.

Koskenlaskijan sinappi

noin 5 dlAinekset
  • 1 dl (45 g) sinappijauhetta
  • 1 dl sokeria
  • 2 dl ruokakermaa
  • 1 muna
  • 1 tl omenaviinietikkaa
  • 1 prk (200 g) cheddar-juustokastiketta
Valmistusohje

Sekoita sinappijauhe ja sokeri paksupohjaisessa kattilassa. Lisää loput aineet ja sekoita vatkaimella, jotta sinappiin ei jää kokkareita.

Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee. Jos sinappi tuntuu liian paksulta, lisää vielä tilkka omenatäysmehua.

Jaa sinappi puhtaisiin, pieniin lasipurkkeihin. Sulje kannet ja jäähdytä. Sinappi säilyy jääkaapissa useita viikkoja.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit