Koipireidet uunissa - Reseptit - Maaseudun Tulevaisuus
Resepti

Koipireidet uunissa

Jaana Kankaanpää
Koipireidet hautuvat uunissa meheviksi.

Koipireidet uunissa

4–6 annostaAinekset
  • 1 paketti (noin kilo) maustamattomia koipireisiä
  • 1/2 dl soijakastiketta
  • 1 rkl fariinisokeria
  • 1 rkl limettimehua
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 vihreä paprika
  • 1/2 purjoa
  • 2 dl ruokakermaa
Valmistusohje

Mikäli koipireidet eivät mahdu kokonaisina uunivuokaan, leikkaa koivet ja reidet irti toisistaan.

Sekoita soijakastike, fariinisokeri, limetinmehu ja murskatut valkosipulinkynnet keskenään. Nosta nahkaa ylöspäin ja sivele mausteseosta lihan pintaan. Paina nahka mausteseoksen päälle. Anna maustua huoneenlämmössä puolisen tuntia.

Kuutioi paprika ja suikaloi huuhdeltu purjo. Levitä kasvikset voideltuun uunivuokaan. Nosta koipireisipalat päälle. Kaada lopuksi vuokaan ruokakerma.

Kypsennä 175 asteessa noin tunti. Tarjoa perunoiden, riisin tai pastan kanssa.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit