Resepti

Ranskalainen papulisuke

Jaana Kankaanpää
Lautasen täyttäminen puoliksi kasviksilla onnistuu helposti sadonkorjuun aikaan. Ranskalaiset pavut sopivat lisukkeeksi vaalealle kalalle.

Ranskalainen papulisuke

4 annostaAinekset
  • 500 g taite- tai vahapapuja
  • 50 g voita
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1/4 tl mustapippurirouhetta
  • 1 tl viinietikkaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 dl seesaminsiemeniä paahdettuna
Valmistusohje

Poista kannat ja puolita isot pavut. Keitä papuja suolalla maustetussa vedessä viisi minuuttia. Valuta vesi pois.

Sulata voi pannulla ja lisää valkosipulit hienonnettuna sekä pavut. Pyörittele pannulla noin viisi minuuttia. Mausta suolalla, soijalla, pippurilla, sokerilla ja viinietikalla. Paahda seesaminsiemeniä kuivalla pannulla ja ripottele papujen päälle.

Tarjoa paistetun vaalean kalan, esimerkiksi ahvenfileiden kanssa.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit