Ruoka

Raidallinen täytekakku

Resepti 08.05.2015 Anneli Pessala
Jälkiruoka, Makea leivonnainen, Viljatuotteet, Maitotuotteet, Kodin juhlat
Jaana Kankaanpää
Kerma-rahkaseos on kestävä ja maistuva kakun päällinen, jota voi pursottaa ruusukkeiksi.

Raidallinen täytekakku

16–20 annostaVaaleat kakkupohjat (2 kpl)
  • 8 munaa
  • 3 dl sokeria
  • 2 dl perunajauhoja
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
Tumma kakkupohja (1 kpl)
  • 4 munaa
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 4 rkl perunajauhoja
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 4 rkl kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
Kostutus
  • noin 2 dl vedellä laimennettua, sokeroitua limettimehua
Täytteet
  • noin 2 dl aprikoosimarmeladia
  • 2 prk (à 200) valkosuklaa-limerahkaa
  • 1 dl kuohukermaa
  • 50 g valkosuklaata
Pinnalle ja reunoille
  • 4 dl kuohukermaa
  • 1 prk (200 g) vanilja- tai valkosuklaa-limerahkaa
  • 2 rkl sokeria
  • valkosuklaakoristeita
  • tummasuklaakoristeita
  • luomulimetinkuorta raastettuna
Valmistusohje

Raidallista täytekakkua varten tarvitset 2 vaaleaa kakkupohjaa ja 1 tumman kakkupohjan.

Tee 2 vaaleaa kakkupohjaa vaahdottamalla huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne vaahtoon. Sekoita tasaiseksi. Laita voidellut leivinpaperit kahdelle uunipellille ja jaa taikina niille. Levitä taikina tasaisesti pelleille. Jätä taikina pellin reunoilta hiukan paksummaksi, etteivät reunat kuivu.

Tee tumma kakkupohja samalla tavalla kuin vaalea kakkupohja, mutta lisää siihen kuivien aineiden seassa kaakaojauhe ja levitä taikina yhdelle pellille.

Paista joka kakkupohja 200 asteessa noin 10 minuuttia. Ripottele leivinpaperille sokeria ja kumoa pohja sille.

Kostuta kakkupohjat kevyesti limettimehulla. Levitä aprikoosimarmeladi tummalle pohjalle ja leikkaa se 8–10 senttimetrin suikaleiksi.

Vaahdota kerma ja sekoita rahka joukkoon. Raasta valkosuklaa hyvin hienoksi ja lisää rahka-kermaseokseen. Levitä seos vaaleille pohjille. Leikkaa pohjat saman levyisiksi suikaleiksi kuin tumma pohja.

Laita kakkuvadille suojaksi limittäin leivinpaperipalat. Rullaa vaalea suikale tiiviiksi rullaksi ja nosta keskelle kakkuvatia. Kieritä tummista suikaleista seuraava kierros. Tee vuorotellen vaalea ja tumma kerros. Anna kakun vetäytyä hetki kylmässä.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita sokeri rahkaan ja lisää kermavaahdon joukkoon. Rahka parantaa kermavaahdon kestävyyttä ja antaa keveän, raikkaan maun.

Levitä pinnalle ja reunoille kerros kerma-rahkaseosta. Pursota lopuksi koristekukkasia. Tee sulatetusta suklaasta koristeita tai hanki valmiita suklaakoristeita. Ripottele vielä pinnalle limetinkuoriraastetta. Poista varovasti aluspaperit vadilta.

Suklaakoristeet

Laita pakastepussiin 4–5 palaa tummaa tai vaaleata suklaata ja kuumenna mikrossa, kunnes suklaa sulaa, noin minuutti. Leikkaa pussin kulmaan pienen pieni reikä. Pursota leivinpaperin päälle erilaisia koristekuvioita. Laita kuviot pakastimeen hetkeksi jähmettymään.

Arvioi resepti:

KATSO MYÖS NÄMÄ RESEPTIT

Inkivääri-omenaglögi

Resepti
Juoma, Hedelmät, Joulu

Inkiväärikinuskikakku

Resepti
Makea leivonnainen, Viljatuotteet, Kodin juhlat

Pikkelöity inkivääri

Resepti
Lisuke, Kasvikset

Itämainen lohikeitto

Resepti
Keitto, Kala