Ruoka

Mummon lihapullat

Resepti 10.03.2017 Marita Joutjärvi
Pääruoka, Liha, Arjen suosikit
Jaana Kankaanpää
Lihapullat ja kunnon perunamuusi on Suomiruokaa maukkaimmillaan.

Mummon lihapullat

noin 20 kappaletta, 4 annostaAinekset
  • 1 dl korppujauhoja
  • 1 prk (2 dl) kermaviiliä
  • 1 sipuli
  • 1 rkl voita
  • 500 g naudan jauhelihaa
  • 1 kananmuna
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • ½ tl maustepippuria
Valmistusohje

Sekoita korppujauhot ja kermaviili kulhossa. Anna turvota hetki.

Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulisilppu kevyesti voissa pannulla ja anna jäähtyä. Lisää kulhoon loput aineet ja vaivaa murekemassa tasaiseksi.

Tee taikinasta kostealle työlaudalle pari tankoa ja paloittele ne samankokoisiksi paloiksi. Pyörittele palat kostein käsin pyöryköiksi.

Paista pyörykät voissa pannulla pienissä erissä kauniin ruskeiksi. Kiehauta kuumalla pannulla paisto-erien välillä vähän vettä. Säästä liemi kastiketta varten. Nosta lihapullat syrjään ja valmista halutessasi kastike.

Herkuttele pullat perunamuusin, maustekurkkujen ja etikkapunajuurien kera.

Vinkki

Kypsennä lihapullia uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia. Kaikki pullat mahtuvat kerralla suureen, halkaisijaltaan 28 sentin pannuun.

Arvioi resepti:

KATSO MYÖS NÄMÄ RESEPTIT

Puolukka-piparimalja

Resepti
Jälkiruoka, Marjat, Joulu

Omenaserbetti

Resepti
Jälkiruoka, Hedelmät, Joulu

Joulutiramisu

Resepti
Makea leivonnainen, Jälkiruoka, Viljatuotteet, Joulu, Kodin juhlat

Viktorian kookosherkku

Resepti
Jälkiruoka, Maitotuotteet, Joulu