Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Mummon lihapullat

Pyörykät kuuluvat lempiruokiin kaikkialla. maailmassa. Suomessa mummon lihapullat perunamuusilla ovat käsite, jota ei hevin syrjäytetä.
Lihapullat ja kunnon perunamuusi on Suomiruokaa maukkaimmillaan.
Lihapullat ja kunnon perunamuusi on Suomiruokaa maukkaimmillaan. Kuva: Jaana Kankaanpää

Mummon lihapullat

noin 20 kappaletta, 4 annosta

Ainekset

  • 1 dl korppujauhoja
  • 1 prk (2 dl) kermaviiliä
  • 1 sipuli
  • 1 rkl voita
  • 500 g naudan jauhelihaa
  • 1 kananmuna
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • ½ tl maustepippuria

Valmistusohje

Sekoita korppujauhot ja kermaviili kulhossa. Anna turvota hetki.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulisilppu kevyesti voissa pannulla ja anna jäähtyä. Lisää kulhoon loput aineet ja vaivaa murekemassa tasaiseksi.

Tee taikinasta kostealle työlaudalle pari tankoa ja paloittele ne samankokoisiksi paloiksi. Pyörittele palat kostein käsin pyöryköiksi.

Paista pyörykät voissa pannulla pienissä erissä kauniin ruskeiksi. Kiehauta kuumalla pannulla paisto-erien välillä vähän vettä. Säästä liemi kastiketta varten. Nosta lihapullat syrjään ja valmista halutessasi kastike.

Herkuttele pullat perunamuusin, maustekurkkujen ja etikkapunajuurien kera.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Vinkki

Kypsennä lihapullia uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia. Kaikki pullat mahtuvat kerralla suureen, halkaisijaltaan 28 sentin pannuun.