Ruoka

Pikkumunkit

Resepti 29.04.2015 Anneli Pessala
Jälkiruoka, Makea leivonnainen, Viljatuotteet, Vappu
Jaana Kankaanpää
Munkkien paistoon sopivat parhaiten pata ja paksupohjainen kattila.

Pikkumunkit

noin 30 kplAinekset
  • 1 prk (250 g) maitorahkaa
  • 1/2 dl maitoa
  • 25 g hiivaa
  • 1 dl sokeria
  • 1/2 rkl sitruunankuoriraastetta
  • 2 tl kardemummaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 muna
  • n. 6 dl vehnäjauhoja
  • 50 g voita
Kypsennykseen
  • 1 1/2 l rypsiöljyä
Pinnalle
  • hienoa sokeria
Valmistusohje

Lämmitä rahka ja maito kädenlämpöisiksi. Liuota hiiva nesteeseen. Sekoita muut ainekset joukkoon ja alusta jauhot taikinaan. Lisää lopuksi pehmeä voi. Kohota taikina leivinliinalla peitettynä. Leivo pieniksi pulliksi ja kohota pullat hyvin leivinliinan alla.

Kuumenna öljy padassa tai paksupohjaisessa kattilassa. Kokeile rasvan kuumuutta vaalealla leipäpalalla. Rasva on riittävän kuumaa, jos leipä tulee kauniin ruskeaksi minuutissa (160–180 astetta). Varo ylikuumenemista.

Paista muutama munkki kerrallaan. Nosta kypsät munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle. Sokeroi lämpiminä. Nauti siman kera.

Arvioi resepti:

KATSO MYÖS NÄMÄ RESEPTIT

Paprikapiiras

Resepti
Suolainen leivonnainen, Kasvikset

Täytetyt paprikat

Resepti
Pääruoka, Alkuruoka, Kasvikset

Salsakastike

Resepti
Kastike, Kasvikset

Gulassikeitto

Resepti
Keitto, Kasvikset, Liha