Pikkumunkit
noin 30 kplAinekset- 1 prk (250 g) maitorahkaa
- 1/2 dl maitoa
- 25 g hiivaa
- 1 dl sokeria
- 1/2 rkl sitruunankuoriraastetta
- 2 tl kardemummaa
- 1/2 tl suolaa
- 1 muna
- n. 6 dl vehnäjauhoja
- 50 g voita
- 1 1/2 l rypsiöljyä
- hienoa sokeria
Lämmitä rahka ja maito kädenlämpöisiksi. Liuota hiiva nesteeseen. Sekoita muut ainekset joukkoon ja alusta jauhot taikinaan. Lisää lopuksi pehmeä voi. Kohota taikina leivinliinalla peitettynä. Leivo pieniksi pulliksi ja kohota pullat hyvin leivinliinan alla.
Kuumenna öljy padassa tai paksupohjaisessa kattilassa. Kokeile rasvan kuumuutta vaalealla leipäpalalla. Rasva on riittävän kuumaa, jos leipä tulee kauniin ruskeaksi minuutissa (160–180 astetta). Varo ylikuumenemista.
Paista muutama munkki kerrallaan. Nosta kypsät munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle. Sokeroi lämpiminä. Nauti siman kera.