Resepti

Punajuurikeitto

Jaana Kankaanpää
Laita lusikallinen ranskankermaa punajuurikeiton pinnalle. Vedä lusikan varrella viiva keskelle, niin saat koristeellisen kuvion sopan pinnalle.

Punajuurikeitto

5–6 annostaAinekset
  • 3–4 (700 g) punajuurta
  • pala (100 g) juuriselleriä
  • 2 punasipulia
  • 3–4 valkosipulinkynttä
  • 1 1/2 l kasvislientä
  • 1 rkl balsamietikkaa
  • 1/2 tl mustapippurirouhetta
  • oksa tuoretta rosmariinia
Pinnalle
  • ranskankermaa
  • lehtipersiljaa
Valmistusohje

Paloittele kasvikset ja lisää kiehuvaan kasvisliemeen. Lisää etikkaa punajuuren värin säilyttämiseksi. Laita myös rosmariinin oksa mukaan, samoin pippuri. Anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla kypsäksi.

Ota rosmariini pois. Soseuta keitto sauvasekoittimella, kunnes se on samettisen pehmeää. Kuumenna.

Laita lautasella keittoannoksen päälle ruokalusikallinen ranskankermaa.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit