LUE NÄKÖISLEHTI: Postin lakon vuoksi kaikki MT:n artikkelit ja näköislehti luettavissa vapaasti
Resepti

Raparperi-toscakakku

Jaana Kankaanpää
Raikkaan makea raparperi-toscakakku juhlistaa vaikka kevätjuhlaviikonloppua.

Raparperi-toscakakku

noin 15 annostaPohja
  • 200 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 3 munaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1/2 tl kardemummaa
Raparperihilloke
  • 1 l raparperipaloja
  • 1 dl fariinisokeria
  • 2 rkl vettä
  • 1 rkl raastettua inkivääriä
Toscakuorrutus
  • 50 g voita
  • 70 g mantelilastuja
  • 1 dl sokeria
  • 2 rkl maitoa
  • 1 rkl vehnäjauhoja
Tarjoiluun
  • kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä
Valmistusohje

Valmista ensin täyte. Laita noin 7 desiä raparperipaloja (loput raparperipalat tulevat päälle sellaisenaan), sokeri, vesi ja inkivääriraaste kattilaan. Kuumenna, kunnes raparperi hiukan pehmenee. Jäähdytä.

Laita leivinpaperi irtopohjavuokaan niin, että se kiinnittyy reunan avulla napakasti pohjalle. Jätä ylimääräinen reunojen yli suojaksi, jos vuoasta valuu rasvaa paiston aikana.

Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa munat yksitellen joukkoon. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä noin puolet taikinasta vuoan pohjalle.

Lusikoi jäähtynyt raparperiseos tasaisesti päälle. Levitä loppu taikina ja ripottele raparperipalat päälle.

Paista uunin alaosassa 175 asteessa noin 35 minuuttia. Kiehauta kuorrutusaineet ja levitä kakun päälle. Paista vielä 225 asteessa 10 minuuttia, kunnes pinta on kauniin vaalean ruskea.

Tarjoa kermavaahdon tai vaniljajäätelön kera.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit