Ruoka

Limettisima

Resepti 24.04.2015 Anneli Pessala
Juoma, Hedelmät, Vappu, Kodin juhlat
Jaana Kankaanpää
Luomusitruunalle ja -limetille riittää pelkkä huuhtelu. Pese tavalliset sitruunat kuumalla vedellä ja juuresharjalla.

Limettisima

Ainekset
  • 8 l vettä
  • 1 pak (500 g) fariinisokeria
  • 3 1/2 dl sokeria
  • 1 dl siirappia
  • 6 limettiä tai 2–3 sitruunaa
  • 1/4 tl hiivaa
Pullotukseen
  • rusinoita
  • sokeria
Valmistusohje

Kiehauta puolet vedestä ja kaada se sokerien sekä siirapin päälle sankoon. Sekoita, jotta sokerit sulavat.

Lisää hyvin pestyt ja viipaloidut limetit. Kaada päälle loppu vesi.

Sekoita hiiva vesitilkkaan ja lisää juoman joukkoon.

Anna käydä peitettynä (jätä ilmarako) seuraavaan päivään huoneenlämmössä.

Poista limettiviipaleet ja pullota lasipulloihin. Lisää pulloihin muutama rusina ja yksi teelusikallinen sokeria.

Sulje pullot, älä kierrä korkkia kovin tiukkaan. Vie pullot viileään käymään muutamaksi päiväksi.

Kun rusinat ovat nousseet pullonsuuhun, sima on valmista. Tarjoa jääkaappikylmänä.

Vinkki

Lisää joukkoon pari viipaletta tuoretta inkivääriä limettiviipaleiden lisäksi.

Arvioi resepti:

KATSO MYÖS NÄMÄ RESEPTIT

Lanttu-omenakeitto

Resepti
Keitto, Kasvikset, Arjen suosikit, Joulu, Kodin juhlat

Punajuurikeitto

Resepti
Keitto, Kasvikset, Kodin juhlat, Arjen suosikit