Resepti

Kukkakaali-parsakaaligratiini

Jaana Kankaanpää
Täyteläinen kastike mehevöittää kasvisgratiinin.

Kukkakaali-parsakaaligratiini

6 annostaAinekset
  • 500 g kukkakaalia
  • 400 g parsakaalia
  • Kastike
  • 50 g voita
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • noin 3 ½ dl täysmaitoa
  • 100 g sinihomejuustoa
  • ¾ tl suolaa
  • ½ tl valkopippuria
Valmistusohje

Pese kaalit ja irrota kukinnot varsista. Viipaloi varret. Keitä kaalit napakan kypsiksi suolalla maustetussa vedessä (noin 5 minuuttia) ja valuta siivilässä. Kumoa kaalit voideltuun uunivuokaan.

Valmista gratiinikastike. Kuumenna voi pinnoitetussa kattilassa ja sekoita joukkoon jauhot.

Lisää maito koko ajan sekoittaen. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä sekoitellen noin 5 minuuttia.

Murustele joukkoon homejuusto ja mausta kastike.

Kaada kastike kaalien päälle ja gratinoi 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes pinta on saanut väriä.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit