Mansikka-piimähyytelö - Reseptit - Maaseudun Tulevaisuus
Resepti

Mansikka-piimähyytelö

Jaana Kankaanpää
Tuoreista mansikoista ja piimästä valmistettu hyytelö on suomalainen versio panna cotasta.

Mansikka-piimähyytelö

4–5 annostaAinekset
  • 3 dl piimää
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl mansikoita
  • 1 dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 3 liivatelehteä
  • 1 1/2 rkl sitruunamehua
Koristeluun
  • mansikoita
Valmistusohje

Liota liivatelehtiä noin kymmenen minuuttia kylmässä vedessä. Lohko mansikat annoskulhojen pohjalle. Vaahdota kerma. Liuota liivatelehdet kuumaan sitruunamehuun.

Sekoita kermavaahto, sokerit ja piimä sekaisin. Tarkista makeus. Sekoita liivateseos joukkoon ja jaa mansikoiden päälle.

Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia. Koristele annokset mansikoilla.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit