Resepti

Pinaattiletut

Jaana Kankaanpää
Pinaatin sijaan voit rikastaa lettutaikinaa nokkosilla tai juuresraasteilla.

Pinaattiletut

30 pikkulettuaAinekset
  • 5 dl maitoa
  • 3 dl hiivaleipäjauhoja
  • 2 kananmunaa
  • 1 ps (150 g) hienonnettua pakastepinaattia sulatettuna
  • ¾ tl suolaa
Paistamiseen
  • voita ja rypsiöljyä
Lisäksi
  • puolukkahilloa
Valmistusohje

Mittaa maito kulhoon. Vatkaa jauhot joukkoon. Lisää munat ja vatkaa taikina tasaiseksi. Sekoita joukkoon sulanut pinaatti ja suola. Anna taikinan tekeytyä vähintään vartin verran tai jääkaapissa yön yli.

Kuumenna paistinpannulla nokare voita ja tilkka öljyä tai voitele ohukaispannun koloset. Kun voi on sulanut kullanruskeaksi, kaada pannulle taikinaa.

Paista letut molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Lisää rasvaa tarvittaessa.

Tarjoa letut lämpiminä puolukkahillon kera. Myös raejuusto tai porkkanaraaste maistuvat lettujen kanssa.

Vinkki

Jos lettuja jää, voit tehdä niistä kreppejä eli täytettyjä ohukaisia. Levitä täytteeksi vaikkapa jauheliha- tai sienikastiketta ja kääri lettu rullalle. Nosta uunivuokaan ja ripottele päälle juustoraastetta. Kuorruta 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia, kunnes juusto on sulanut. Pienet ohukaiset voi kuorruttaa torneiksi kerrosteltuina. Tarjoa lisänä raikasta salaattia.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit