Mansikka-jugurttijäätelöt - Reseptit - Maaseudun Tulevaisuus
Resepti

Mansikka-jugurttijäätelöt

Kotitekoiset jugurttijäätelöt saavat ylellisen loppusilauksen sulatetulla suklaalla, pistaasi- ja mansikkarouheella sekä isoilla kookoslastuilla.

Mansikka-jugurttijäätelöt

8–10 annostaAinekset
  • 5 dl mansikoita (3 dl) soseena
  • 1 dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 kg maustamatonta jugurttia
Pinnalle
  • 100 g taloussuklaata
  • 1 dl kuohukermaa
  • kookoslastuja
  • 2 pakastemansikkaa rouhittuna
  • 2 rkl pistaasipähkinärouhetta
Valmistusohje

Vaahdota kerma, lisää sokerit, jugurtti ja mansikkasose. Jaa seos pakastuksen kestäviin pieniin astioihin. Kertakäyttömukit ja tyhjät jugurttipurkit ovat sopivia annoskuppeja.

Anna jäätyä muutama tunti ja työnnä pikkulusikka pystyyn puolijäiseen seokseen.

Sulata suklaa kattilassa ja lisää kerma. Sekoita tasaiseksi. Vuole pakastemansikoista rouhetta. Leikkaa annoskuppien sivut auki. Valuta päälle suklaasulaa ja ripottele pinnalle kookoslastuja, mansikka- ja pistaasirouhetta. Nauti jäätelöt saman tien.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit