Resepti

Paketoitu possunfilee

Jaana Kankaanpää
Ruistaikinaan käärityn paketin sisältä löytyy salvialla maustettu possunfilee. Rapsakat granaattiomenan siemenet maistuvat kinkun lisukkeena.

Paketoitu possunfilee

6–8 annostaAinekset
  • reilu kilo porsaan ulkofileetä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1/2 tl mustapippurirouhetta
  • 1 rkl suolaa
  • 1 rkl sinappia
  • 1 ruukku salviaa
Paistamiseen
  • 2 rkl voita
Ruistaikina
  • 4 dl vettä
  • 1/2 rkl suolaa
  • 6 dl ruisjauhoja
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 25 g voita
Koristeluun
  • kotitekoista tai valmista piparkakkutaikinaa
Valmistusohje

Hiero fileen pintaan sitruunamehu, suola ja pippurirouhe. Laita liha muovipussiin ja anna maustua kylmässä seuraavaan päivään. Kuivaa pinta ja paista filee voissa kauniin ruskeaksi. Jatka kypsentämistä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Anna lihan jäähtyä. Voitele pinta ohuesti sinapilla ja peitä tuoreilla salvian lehdillä.

Valmista taikina sekoittamalla veteen suola ja osa jauhoista. Alusta loput jauhot sekä sulatettu voi käsin.

Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi, niin isoksi levyksi, että se riittää fileen ympärille. Laita filee lähelle taikinalevyn toista reunaa. Nosta taikina fileen yli ja taita reuna fileen alle. Sulje päät hyvin.

Ota kaulitusta piparitaikinasta muotilla kuvioita. Voitele ruistaikina munalla ja pistele haarukalla reikiä. Paina piparikuvioita tasaisesti pintaan. Jotta kuviot pysyvät hyvin paikallaan, voit pistää ne cocktailtikulla kiinni ja poistaa tikut kypsästä pinnasta.

Paista 200 asteessa noin puoli tuntia. Peitä leivinpaperilla, kun taikinakuori on saanut kauniin värin.

Varmista lihalämpömittarilla, että liha on kypsää. Sisälämpötilan tulee olla +77 astetta.

Vinkki

Käytä paketointiin valmista ruis-kaura-piirakkataikinaa.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit