Resepti

Pohjolan bolognese

Jaana Kankaanpää
Riistabolognesea kelpaa tarjota vaikka ulkomaan vieraille.

Pohjolan bolognese

6 annostaAinekset
  • 140 g pekonia
  • 1–2 sipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • noin 500 g hirven, peuran tai poron jauhelihaa
  • 2 porkkanaa
  • noin 100 g palsternakkaa
  • noin 100 g juuriselleriä
  • 1 prk (500 g) tomaattimurskaa
  • 3 dl vettä
  • ½ dl kuivattuja suppilovahveroita murennettuna
  • 1 lihaliemikuutio
  • 2 tl basilikaa
  • 2 tl timjamia
  • 1 tl mustapippuria
  • (½ dl karpalo- tai puolukkahilloa)
Valmistusohje

Leikkaa pekoni pieniksi paloiksi ja levitä kylmälle paistinpannulle. Kuumenna ja lisää kuoritut ja silputut sipulit mukaan kuullottumaan.

Lisää jauheliha ja ruskista. Kuori ja leikkaa juurekset pieniksi kuutioiksi. Kumoa pannulle ja kääntele.

Kaada mukaan tomaattimurska, purkin huuhteluvesi, murennetut sienet, liemikuutio ja mausteet. Anna hautua miedolla lämmöllä aina välillä sekoitellen reilun tunnin ajan.

Lisää tarvittaessa nestettä ja tarkista maku. Tarjoa kastike haluamasi pastan, vaikka spagetin kanssa.

Vinkki

Kastiketta kannattaa haudutella samoin tein isompikin määrä ja pakastaa tulevaisuuden varalle.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit