Ruoka

Vihreä makaronilaatikko

Resepti 31.08.2018 Helena Saine-Laitinen
Pääruoka, Pasta, Kasvikset, Arjen suosikit
Sanne Katainen
Vihreä makaronilaatikko saattaa kohota kasvispäivän arkiruokasuosikiksi.

Vihreä makaronilaatikko

6 annostaAinekset
  • 4 dl penne rigate -kuviopastaa
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • ½ (200 g) parsakaalia
  • 1 rs (noin 70 g) pinaattia
  • 1 ps (200 g) pakasteherneitä
Munamaito
  • 6 dl täysmaitoa
  • 4 kananmunaa
  • 2–3 rkl makeaa chilikastiketta
  • 1 ½ tl suolaa
  • 1 tl kuivattua basilikaa
  • ½ tl valkopippuria
  • 3 dl emmentaalijuustoraastetta
Valmistusohje

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan isossa kattilassa suolalla maustetussa vedessä.

Valuta lävikössä ja kumoa takaisin kattilaan.

Kuori ja silppua sipulit. Kuullota ne paistinpannulla öljytilkassa. Leikkaa parsakaalin kukinnot paloiksi ja varsi oikein ohuiksi viipaleiksi. Huuhtele ja kuivaa pinaatin lehdet. Hienonna ne karkeasti.

Lisää kasvikset kattilaan ja kääntele sekaisin. Kumoa seos voideltuun uunivuokaan.

Mittaa maito kulhoon, vatkaa joukkoon munat ja mausteet. Kaada seos vuokaan.

Ripottele päälle juustoraaste. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Arvioi resepti:

KATSO MYÖS NÄMÄ RESEPTIT

Sieni-juustokeitto

Resepti
Keitto, Sienet, Villiruoka, Kodin juhlat, Arjen suosikit

Perunakakku

Resepti
Lisuke, Kasvikset

Suklaa-viikunakupposet

Resepti
Jälkiruoka, Makea leivonnainen, Hedelmät, Kodin juhlat