Ruoka

Uunilohi

Resepti 10.04.2015 Anneli Pessala
Pääruoka, Alkuruoka, Kala, Kodin juhlat, Arjen suosikit
Jaana Kankaanpää
Kypsä uunilohi maistuu sitruunarisoton kanssa.

Uunilohi

6 annostaAinekset
  • noin kilo lohta
Suolaliemi
  • 1 l vettä
  • 1 dl suolaa
Valmistusohje

Kuumenna vesi ja liuota suola joukkoon. Anna liemen jäähtyä kylmäksi.

Nypi lohesta ruodot ja leikkaa nahka pois. Viipaloi kala annospaloiksi ja nosta suolaliemeen maustumaan pariksi tunniksi. Pidä astia kylmässä. Suolaliemi sulkee kalan pinnan ja proteiini pysyy kypsyessä sisällä. Kuivaa kalapalat ja kypsennä uunissa 200 asteessa noin puoli tuntia. Tarjoa vaikka risoton kanssa.

Arvioi resepti:

KATSO MYÖS NÄMÄ RESEPTIT

Aprikoosi-rommikakku

Resepti
Makea leivonnainen, Hedelmät, Joulu, Kodin juhlat

Luumuboston

Resepti
Makea leivonnainen, Hedelmät, Viljatuotteet, Joulu, Kodin juhlat

Raikas sitruskakku

Resepti
Makea leivonnainen, Hedelmät, Viljatuotteet, Kodin juhlat, Joulu, Pääsiäinen

Viikunahyrrät

Resepti
Makea leivonnainen, Hedelmät, Viljatuotteet, Joulu