Uunilohi
Pääruoka, Alkuruoka, Kala, Kodin juhlat, Arjen suosikit
Jaana Kankaanpää
Kypsä uunilohi maistuu sitruunarisoton kanssa.
Uunilohi
6 annostaAineksetSuolaliemiValmistusohjeKuumenna vesi ja liuota suola joukkoon. Anna liemen jäähtyä kylmäksi.
Nypi lohesta ruodot ja leikkaa nahka pois. Viipaloi kala annospaloiksi ja nosta suolaliemeen maustumaan pariksi tunniksi. Pidä astia kylmässä. Suolaliemi sulkee kalan pinnan ja proteiini pysyy kypsyessä sisällä. Kuivaa kalapalat ja kypsennä uunissa 200 asteessa noin puoli tuntia. Tarjoa vaikka risoton kanssa.
Kuumenna vesi ja liuota suola joukkoon. Anna liemen jäähtyä kylmäksi.
Nypi lohesta ruodot ja leikkaa nahka pois. Viipaloi kala annospaloiksi ja nosta suolaliemeen maustumaan pariksi tunniksi. Pidä astia kylmässä. Suolaliemi sulkee kalan pinnan ja proteiini pysyy kypsyessä sisällä. Kuivaa kalapalat ja kypsennä uunissa 200 asteessa noin puoli tuntia. Tarjoa vaikka risoton kanssa.
Haluatko jatkaa lukemista?
Olet lukenut 3/3 ilmaista artikkelia viikossa.
Lehden tilaaja,
ota digi käyttöön.
Haluatko jatkaa lukemista?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.