Resepti

Vappumunkit halvasydämellä

Jaana Kankaanpää
Munkit kuuluvat suomalaiseen vappuun.

Vappumunkit halvasydämellä

noin 20 kplAinekset
  • 1 prk (250 g) maitorahkaa
  • 1 1/2 dl vettä
  • 50 g hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 rkl kardemummaa
  • 1 muna
  • 8 dl vehnäjauhoja
  • 50 g voita
Kypsennykseen
  • ruokaöljyä tai kookosrasvaa
Täyte
  • halvaa
Pinnalle
  • hienoa sokeria
Ainekset

Lämmitä maitorahka ja vesi kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva joukkoon ja lisää mausteet. Lisää muna ja osa jauhoista. Sekoita tasaiseksi. Alusta loput jauhot taikinaan ja lopuksi pehmeä voi. Kohota taikina.

Leivo taikina pulliksi. Litistä palat ja laita keskelle peukalonpään kokoinen pala halvaa. Nipistele reunat yhteen ja muotoile uudelleen pullaksi. Kohota pullat.

Kuumenna rasva padassa. Kokeile rasvan lämpötilaa taikinapalalla. Öljy on sopivan kuumaa, jos taikina alkaa ruskistua. Varo rasvan ylikuumentamista. Paista munkit muutama kerrallaan.

Nosta kypsät munkit reikäkauhalla lautaselle talouspaperin päälle. Sokeroi munkit lämpiminä.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit