Sushikakku - Reseptit - Maaseudun Tulevaisuus
Resepti

Sushikakku

Jaana Kankaanpää
Koristele joka toinen pala lohiruusukkeella ja joka toinen mädillä.

Sushikakku

16–20 palaaRiisitäyte
  • 2 dl puuro- tai sushiriisiä
  • 2 1/2 dl vettä
  • 2 rkl omenaviinietikkaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • leväarkkeja
  • 250 g ohuita graavilohiviipaleita
  • wasabi-tahnaa
Koristeeksi
  • 50 g ohuita graavi- tai kylmä¬savulohiviipaleita
  • 100 g muikunmätiä
  • ruohosipulia, tilliä
Tarjolle
  • soijakastiketta
  • marinoitua inkivääriä
Valmistusohje

Huuhdo riisi kylmällä vedellä. Laita riisit ja vesi kattilaan. Keitä hiljalleen 15 minuuttia. Laita riisin päälle kosteutta imevä puhdas pyyhe. Mausta riisi hiukan jäähtyneenä ja sekoita varoen.

Vuoraa leväarkin kokoinen vuoka kelmulla. Kuvan kakku on tehty muovisessa karkkilaatikossa.

Painele pohjalle kolmasosa riisiseoksesta. Levitä riisin päälle ohuelti wasabia. Paina päälle leväarkki. Leikkaa reunoista hiukan pois, jos se on liian suuri. Peitä leväarkki ohuilla lohiviipaleilla.

Nosta päälle leväarkki. Levitä kolmasosa riisistä ja päälle wasabia. Laita leväarkki ja sille lohiviipaleita. Levitä lohiviipaleiden päälle leväarkki ja loppu riisi.

Laita lopuksi päälle leväarkki.

Käännä kelmu päälle ja paina tiukaksi kädellä. Laita päälle paino ja anna vetäytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan.

Jos leikkaat kakun pieniksi suupaloiksi, nosta päällimmäinen leväarkki pois. Saat leikattua kakun helpommin.

Kumoa kakku tarjoiluvadille. Koristele kokonaisena tai leikkaa 4 x 4 senttimetrin paloiksi ja koristele joka toinen pala mädillä ja joka toinen lohiruusukkeella. Lopuksi tilliä ja/tai ruohosipulia.

Laita erikseen tarjolle marinoitua inkivääriä ja soijakastiketta.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit