Resepti

Sienikakku

Jaana Kankaanpää
Muhkea sienikakku kätkee sisäänsä kantarellin lisäksi tuoreita yrttejä ja perunaa.

Sienikakku

10 annostaPohja
  • 125 g voita
  • 2 dl maitoa
  • 5 dl kaurahiutaleita
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 rkl leivinjauhetta
Täyte
  • 1 l kantarellia
  • 2 rkl voita
  • 1 sipuli
  • 1/2 (100 g) purjoa
  • 1 (150 g) pieni keltainen kesäkurpitsa
  • 1/2 tl mustapippurirouhetta
  • 1/2 tl suolaa
  • 6–8 keskikokoista keitettyä perunaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl persiljasilppua
  • 1/2 ruukkua timjamia
  • 3 munaa
  • 2 dl maitoa
  • 2 dl ruokakermaa
  • 1 rasia (200 g) ruohosipulituorejuustoa
Valmistusohje

Laita leivinpaperi halkaisijaltaan noin 27-senttisen irtopohjavuoan pohjalle. Voitele vuoan reunat. Sekoita pohjan ainekset ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.

Paloittele sienet, raasta tai suikaloi sipuli, purjo ja kesäkurpitsa. Kuumenna sieniä pannulla, kunnes irtoava neste on haihtunut. Lisää voi ja kasvikset.

Hauduta hetki. Ota pannu levyltä ja sekoita joukkoon mustapippuri ja hiukan suolaa.

Viipaloi kypsät perunat.

Laita kolmasosa sieni-kasvisseoksesta pohjalle. Levitä päälle puolet perunaviipaleista. Ripottele niille suolaa, pippuria ja reilusti tuoretta timjami- ja persiljasilppua. Laita päälle sienikerros ja tee toinen perunakerros. Levitä loppu sieniseos pinnalle.

Vatkaa kerma, maito, tuorejuusto ja munat sekaisin ja valuta seos vuokaan. Paista 200 asteessa noin 35 minuuttia. Peitä leivinpaperilla, jos pinta saa liikaa väriä.

Koristele kypsä piirakka tuoreella timjamilla ja pienillä, paistetuilla kantarelleilla.

Vinkki

Jos pidät vuohenjuustosta, levitä perunakerrosten päälle vuohenjuustoviipaleita. Vähennä silloin suolan määrää.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit