Välimeren perunat ja makkaraa - Reseptit - Maaseudun Tulevaisuus
Resepti

Välimeren perunat ja makkaraa

Makkaroita löytyy moneen makuun. Oikealta vasemmalle juustolla ja jalapenolla maustettu grillimakkara, raaka chorizomakkara, kypsä chorizonakki, bratwursti ja tofu-kasvisnakki.

Välimeren perunat ja makkaraa

6 annostaAinekset
  • 1 kg perunoita
  • 2 rkl voita
  • 2–3 rkl tuoretta rosmariinia
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl rouhittua mustapippuria
  • 2 valkosipulin kynttä
  • grillimakkaroita
Sinappikastike
  • 1 prk (200 g) kermaviiliä
  • n. 2 rkl makeaa sinappia
  • 1–2 rkl persiljasilppua
  • 2 tl sitruunamehua
  • mustapippuria myllystä
Valmistusohje

Harjaa perunat huolellisesti puhtaiksi juuresharjalla ja leikkaa reiluiksi lohkoiksi. Sulata voi uunivuoassa, lisää joukkoon rosmariini, suola, mustapippuri ja viipaloidut valkosipulin kynnet.

Kypsennä uunissa 200 asteessa 5 minuuttia. Lisää joukkoon perunat, pyöräytä voi-mausteseoksessa ja kypsennä noin 30 minuuttia. Tarkista, että perunat ovat kypsiä.

Kun perunat ovat lähes kypsiä, laita uuniin kuumenemaan makkarat.

Sekoita sinappikastikkeen ainekset ja anna makujen vetäytyä kylmässä. Tarjoa makkaran kanssa.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit