Ruoka

Tomaattipasta

Resepti 02.09.2016 Henni Laitala
Pääruoka, Pasta, Kasvikset, Arjen suosikit
1990-luvulla kauppoihin ilmestyi monia muitakin pastalaatuja kuin 1800-luvulta saakka suomalaisille tuttu makaroni.

Tomaattipasta

3–4 annostaAinekset
  • 400 g pastaa, esimerkiksi penneä
Kastike
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 150 g aurinkokuivattuja tomaatteja valutettuna
  • 1 ½ dl maitoa
  • 2 rkl vihreää pestoa
  • 2 rkl tomaattisosetta
  • mustapippuria
Pinnalle
  • pilkottuja kirsikkatomaatteja
  • raastettua parmesaania
Valmistusohje

Kuori valkosipulinkynnet ja laita kaikki kastikkeen aineet tehosekoittimeen. Pyöräytä sileäksi tahnaksi. Keitä pasta runsaassa suolavedessä. Kun valutat pastan, jätä pohjalle hiukan nestettä, jotta kastike sekoittuu pastaan tasaisesti. Lisää kastike ja pilkotut tomaatit. Raasta pinnalle parmesaania.

Arvioi resepti:

KATSO MYÖS NÄMÄ RESEPTIT

Ranskalainen sipulikeitto

Resepti
Keitto, Kasvikset

Siskon sipulikeitto

Resepti
Keitto, Kasvikset

Kolmen sipulin sosekeitto

Resepti
Keitto, Kasvikset

Tomaattinen sipulikeitto

Resepti
Keitto, Kasvikset