Resepti

Tomaattipasta

1990-luvulla kauppoihin ilmestyi monia muitakin pastalaatuja kuin 1800-luvulta saakka suomalaisille tuttu makaroni.

Tomaattipasta

3–4 annostaAinekset
  • 400 g pastaa, esimerkiksi penneä
Kastike
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 150 g aurinkokuivattuja tomaatteja valutettuna
  • 1 ½ dl maitoa
  • 2 rkl vihreää pestoa
  • 2 rkl tomaattisosetta
  • mustapippuria
Pinnalle
  • pilkottuja kirsikkatomaatteja
  • raastettua parmesaania
Valmistusohje

Kuori valkosipulinkynnet ja laita kaikki kastikkeen aineet tehosekoittimeen. Pyöräytä sileäksi tahnaksi. Keitä pasta runsaassa suolavedessä. Kun valutat pastan, jätä pohjalle hiukan nestettä, jotta kastike sekoittuu pastaan tasaisesti. Lisää kastike ja pilkotut tomaatit. Raasta pinnalle parmesaania.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit
Mainos: K-Ruoka

Nyt on viimeistään aika laittaa sima käymään – näin teet parhaan siman ikinä!

Vappu kolkuttelee tänä vuonna ovella jo melkein heti pääsiäisen jälkeen, ja vielä viimeisiä suklaamunia syödessä onkin aika laittaa vappusimat käymään!