Ruoka

Pihvitomaatit kaura-kantarellitäytteellä

Resepti 31.08.2018 Helena Saine-Laitinen
Pääruoka, Lisuke, Kasvikset, Sienet, Villiruoka
Sanne Katainen
Täytä muhkeat pihvitomaatit gluteenittomalla kaurarouheella ja metsäsienillä.

Pihvitomaatit kaura-kantarellitäytteellä

6 annostaAinekset
  • 6 (à noin 250 g) pihvitomaattia
  • Täyte
  • 1 ½ dl kaurarouhetta
  • ½ l kasvislientä
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 200 g tuoreita kantarelleja
  • 1 rkl voita tai rypsiöljyä
  • 2 rs (à 100 g) maustettua tuorejuustoa (kantarelli)
  • noin 1 tl suolaa
  • ¾ tl mustapippuria rouhittuna
  • 1 dl lehtipersiljaa silputtuna
Valmistusohje

Leikkaa tomaateista kansi ja koverra sisusta pois tomaattiveistä ja teelusikkaa apuna käyttäen. (Käytä sisus vaikkapa mausteiseen kasvispataan, katso kolmas resepti.)

Keitä kaurarouhe kypsäksi kasvisliemessä pakkauksen ohjeen mukaan, noin 8 minuuttia. Kuori ja silppua sipulit. Käsittele sienet pannuvalmiiksi (tai sulata pakastetut ja silppua ne).

Kuumenna sieniä paistinpannulla, kunnes enin neste on haihtunut. Lisää rasva ja sipulit ja kuullota 5 minuuttia. Lisää tuorejuusto pannuun nokareina ja sekoittele, kunnes juusto on liuennut.

Siirrä pannu sivuun ja sekoita joukkoon kypsä kaurarouhe (3 desilitraa). Mausta ja tarkista maku. Täyte saa olla reippaasti maustettu.

Täytä tomaatit. Nosta kannet päälle ja kypsennä 200 asteessa noin 45 minuuttia.

Vinkki

Voit halutessasi tarjota lisukkeena myös uunissa kypsennettyjä peruna- tai bataattilohkoja.

Gluteenittoman kaurarouheen voit korvata keitetyllä riisillä tai ohralla.

Arvioi resepti:

KATSO MYÖS NÄMÄ RESEPTIT

Lanttu-omenakeitto

Resepti
Keitto, Kasvikset, Arjen suosikit, Joulu, Kodin juhlat

Punajuurikeitto

Resepti
Keitto, Kasvikset, Kodin juhlat, Arjen suosikit