Resepti

Silakkakaviaarimaljat

Markku Vuorikari
Jalosta valmiiksi marinoidut sinappisilakat uudella tarjoiluilmeellä. Silakkakaviaarimaljat sopivat alkupalaksi kesäiseen pöytään.

Silakkakaviaarimaljat

6–8 annostaAinekset
  • 100 g hapankorppuja
  • 1 prk (300 g) sinappisilakoita
  • 1 pieni punasipuli
  • 5 retiisiä
  • 1 prk (125—150 g) piparjuurituorejuustoa (esim. Cantadou)
  • 1 dl ranskankermaa
  • 4 rkl silakoiden kastiketta
  • 2 rkl tilliä silputtuna
  • 2 rkl ruohosipulia silputtuna
  • ¼ tl mustapippuria
Valmistusohje

Murskaa hapankorput monitoimikoneessa tai muovipussissa kaulimella.

Valuta silakat, ota lientä talteen ja leikkaa kalat pieniksi kuutioiksi. Hienonna kuorittu sipuli ja retiisit.

Sekoita tuorejuustoon ranskankerma, sinappiliemi, yrttisilput ja pippuri.

Lado pieniin laseihin kerroksittain hapankorppumursketta, sillipaloja, sipuli- ja retiisikuutioita sekä tuorejuustoseosta.

Koristele halutessasi retiisiviipaleilla ja ruohosipulilla.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit