Suvipäivän kuppikakut - Reseptit - Maaseudun Tulevaisuus
Resepti

Suvipäivän kuppikakut

Jaana Kankaanpää
Aromikkailla, kotimaisilla mansikoilla koristellut kuppikakut nautitaan luonnonhelmassa.

Suvipäivän kuppikakut

12 kplPohja
  • 2 munaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 dl raparperihilloketta
  • 100 g voita
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl leivinjauhetta
(Kostutus
  • 1 1/2 dl maitoa
  • 1 rkl vaniljasokeria)
Kuorrutus
  • 1 rasia (200 g) appelsiinituorejuustoa
  • 1 dl tomusokeria
  • 1/2 dl maitoa
Koristeeksi
  • mansikoita
  • sitruunamelissan lehtiä
Valmistusohje

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata voi ja sekoita kuivat aineet keskenään.

Yhdistä munasokerivaahtoon raparperihilloketta sekä jauhoseos. Jaa voideltuihin muffinivuokiin. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Ennen tarjoilua sekoita kuorrutteen ainekset ja pursota leivonnaisten päälle. Koristele lopuksi tuoreella mansikalla ja sitruunamelissan lehdillä.

Vinkki

Jos teet pohjakakut tarjoilua edeltävänä päivänä, kostuta ne vaniljamaidolla ennen kuorrutteen lisäämistä.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit