Ruoka

Sieni-katkarapukeitto

Resepti 24.08.2018 Anneli Pessala
Keitto, Alkuruoka, Pääruoka, Sienet, Maitotuotteet, Villiruoka
Carolina Husu
Elokuun viilenevään iltaan sopii lämmin keitto sienistä ja katkaravuista.

Sieni-katkarapukeitto

8 annostaAinekset
  • 5 dl tuoreita sieniä, esimerkiksi ¬kantarellia, herkkusieniä
  • 1 sipuli
  • 1/2–1 pieni purjo
  • 2 rkl voita
  • 4 keskikokoista, jauhoista perunaa
  • 5 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 3 dl maitoa
  • 2 dl ruokakermaa
  • 1/4 pkt (à 250 g) viherpippurisulatejuustoa
  • 200 g isoja katkarapuja
  • 1 rkl soijakastiketta
  • mustapippuria myllystä
Päälle
  • sienipaloja
  • katkarapuja
Valmistusohje

Paista hienonnettuja sieniä ja sipulia pannulla, kunnes sienten neste on haihtunut. Ota pieniä, kypsiä sienipaloja keiton koristeeksi. Kuori ja paloittele sipuli, purjo sekä perunat.

Laita ainekset kattilaan ja lisää vesi ja suola. Anna kiehua, kunnes kasvikset ovat melkein kypsiä. Lisää kattilaan sieni-sipuliseos ja sulatejuusto paloina. Kuumenna hiljalleen, kunnes juusto on sulanut. Lisää maito, kerma ja sulatetut katkaravut. Kuumenna ja mausta soijakastikkeella ja pippurilla.

Koristele annokset pienillä, paistetuilla sienipaloilla ja katkaravuilla.

Arvioi resepti:

KATSO MYÖS NÄMÄ RESEPTIT

Lanttu-omenakeitto

Resepti
Keitto, Kasvikset, Arjen suosikit, Joulu, Kodin juhlat

Punajuurikeitto

Resepti
Keitto, Kasvikset, Kodin juhlat, Arjen suosikit