Ruoka

Täydenkuun juustoleipä

Resepti 24.08.2018 Anneli Pessala
Suolainen leivonnainen, Viljatuotteet
Carolina Husu
Lämmitettävään leipään varataan hiukan voimakkaamman makuista juustoa.

Täydenkuun juustoleipä

15–20 viipalettaAinekset
  • 1 pitkulainen moniviljaleipä
  • 100 g voi-kasviöljyseosta
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • basilikan lehtiä
  • 15–20 juustoviipaletta, esimerkiksi goudaa
Valmistusohje

Leikkaa leipä viipaleiksi niin, että leipäviipaleet eivät irtoa pohjasta vaan jäävät toisiinsa kiinni. Nosta leipä leivinpaperin päälle pellille.

Hienonna basilikan lehdet ja sekoita tomaattipyreen kanssa voi-kasviöljyseokseen. Avaa viiltoja ja voitele viipaleet yhdeltä puolelta. Työnnä jokaiseen väliin taitettu juustoviipale.

Kuumenna 175 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes juusto on puoliksi sulanut. Murra leipäviipaleita lämpimän keiton tai salaatin lisäkkeeksi.

Arvioi resepti:

KATSO MYÖS NÄMÄ RESEPTIT

Makkaravuoka

Resepti
Pääruoka, Liha, Arjen suosikit

Perunarieskat

Resepti
Suolainen leivonnainen, Kasvikset, Arjen suosikit

Perunamuusi

Resepti
Lisuke, Kasvikset, Arjen suosikit

Perunaletut

Resepti
Pääruoka, Lisuke, Kasvikset, Arjen suosikit