Resepti

Savupororulla

Jaana Kankaanpää
Persiljasilppu, rouhittu savuporo ja viinisuolaheinän lehdet tekevät pororullasta tyylikkään tarjottavan.

Savupororulla

8–10 annostaAinekset
  • 12 isoa paahtoleipäviipaletta
Kostutus
  • 1 dl maitoa
Täyte
  • 100 g kylmäsavuporoa
  • 1 rasia (200 g) yrttituorejuustoa
  • 1 prk (250 g) Koskenlaskija ruokaa
  • 1/2 tl valkopippuria
  • 2 kevätsipulin vartta
  • nippu persiljaa
Pinnalle
  • 1 rasia (100 g) piparjuurituorejuustoa
Koristeluun
  • persiljaa
  • viinisuolaheinää
  • savuporoa
Valmistusohje

Laita kaksi tuorekelmun palaa osittain päällekkäin alumiinifolion päälle. Alumiinifolio tekee alustasta tukevamman rullattavaksi. Leikkaa leipäviipaleiden reunat ohuelti. Aseta palat vieri viereen 4 x 3 palan suorakaiteeksi kelmun päälle. Kostuta viipaleet pullasudilla maidolla.

Leikkaa liha pienen pieniksi kuutioiksi tai hienonna tehosekoittimella. Leikkaa sipulin varret ohuiksi renkaiksi. Yhdistä kaikki täytteen ainekset.

Levitä täyte levylle. Rullaa folioiden avulla kuten kääretorttu. Käännä saumapuoli alas. Anna maustua tiukkana rullana kylmässä seuraavaan päivään.

Kuorruta tuorejuustolla ja koristele. Voit leikata rullan valmiiksi viipaleiksi. Jos kakku on kokonainen, varaa kakkulapion lisäksi terävä veitsi vadille.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit