Speltti-jauhelihakääröt - Reseptit - Maaseudun Tulevaisuus
Resepti

Speltti-jauhelihakääröt

Sanne Katainen
Varhaiskaalin lehteen kääritty jauheliha-spelttitäyteinen kääryle on helppoa sormin syötävää lounasruokaa.

Speltti-jauhelihakääröt

5–6 annostaAinekset
  • 1 dl spelttihelmiä
  • 1/2 liemikuutiota
  • 2 dl vettä
  • 1 pkt (400 g) jauhelihaa
  • 1 rkl voita
  • 1 kevätsipuli varsineen
  • 1–2 valkosipulin kynttä
  • 1/2 tl mustapippurirouhetta
  • 1 prk (400 g) basilikan makuista tomaattikastiketta
  • nippu persiljaa
  • ruohosipulia
  • 1 varhaiskaali
Valmistusohje

Keitä spelttihelmet kypsiksi liemikuutiolla maustetussa vedessä. Ruskista jauheliha ja lisää pannulle sipuli ja valkosipuli pilkottuna. Kuullota hetki.

Lisää tomaattikastike ja pippuri. Hauduta, kunnes seos on täyteläistä ja kiinteää.

Sekoita joukkoon valutetut spelttihelmet ja hienonnettua persiljaa sekä ruohosipulia.

Irrota kaalista lehdet ja levitä lehdille täytettä. Paketoi niin, että toinen pää jää auki. Sido rulla kiinni ruohosipulilla.

Mikäli täytettä jää, lisää nestettä ja tarjoa lämpimänä lisukkeena.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit