Raparperikiisseli - Reseptit - Maaseudun Tulevaisuus
Resepti

Raparperikiisseli

Sanne Katainen
Perinteinen raparperikiisseli nautitaan jugurtin, kermavaahdon, vaniljakastikkeen, jäätelön tai maidon kera.

Raparperikiisseli

5–6 annostaAinekset
  • 1/2 l raparperipaloja
  • 1 l vettä
  • 1 1/4 dl sokeria
  • 3/4 dl perunajauhoja
  • (1 pieni varsi tuoretta rosmariinia)
  • (1 kanelitanko)
Lisäksi
  • 2 dl kreikkalaista jugurttia
  • 1 dl kookoskermaa tai kuohukermaa
  • 1/2 dl sokeria
Valmistusohje

Keitä raparperipaloja sokerilla maustetussa vedessä noin puoli tuntia. Lisää mukaan halutessasi rosmariinin oksa tai kanelitanko. Kun raparperi on kypsää, ota mauste pois. Rosmariinin maku mietonee kiisselin jäähtyessä.

Nosta kattila levyltä ja lisää vesitilkkaan sekoitettu perunajauho. Nosta takaisin levylle ja kuumenna, kunnes pulpahtaa. Jäähdytä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää jugurtti.

Mausta sokerilla. Tarjoa kiisselin kanssa.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit