Ruoka

Pikakalakeitto

Resepti 24.04.2015 Anneli Pessala
Pääruoka, Keitto, Kala, Arjen suosikit
Jaana Kankaanpää
Osta kotipakastimeen valmiiksi lohikuutioita sekä peruna- ja vihannessekoitusta. Niistä syntyy pikakalakeitto.

Pikakalakeitto

4–5 annostaAinekset
  • 1 l vettä
  • 1 kalaliemikuutio
  • 5 maustepippuria
  • 1 pussi (750 g) peruna ja keittojuureksia
  • 1 pak (300 g) pakastettuja lohikuutioita
  • 2 dl ruokakermaa tai täysmaitoa
Pinnalle
  • tuoretta tilliä tai ruohosipulia
  • voinokareita
  • (suolaa)
Valmistusohje

Kuumenna vesi ja murenna kalaliemikuutio joukkoon. Lisää pippurit sekä peruna-keittojuurespussi. Kuumenna, kunnes kasvikset sulavat. Keitä pari minuuttia ja lisää jäiset lohikuutiot. Keitä kypsäksi.

Lisää maito ja kuumenna. Mausta halutessasi voinokareella ja tuoreella tillillä. Lisää lautasella annokseen suolaa, jos kaipaat sitä.

Arvioi resepti:

KATSO MYÖS NÄMÄ RESEPTIT

Tilli-perunamuusi

Resepti
Lisuke, Kasvikset

Rukiiset muikkupitsat

Resepti
Suolainen leivonnainen, Kala

Piparjuurilohi

Resepti
Pääruoka, Kala

Mustikkapiirakka lasissa

Resepti
Jälkiruoka, Makea leivonnainen, Marjat