Ruoka

Pikakalakeitto

Resepti 24.04.2015 Anneli Pessala
Pääruoka, Keitto, Kala, Arjen suosikit
Jaana Kankaanpää
Osta kotipakastimeen valmiiksi lohikuutioita sekä peruna- ja vihannessekoitusta. Niistä syntyy pikakalakeitto.

Pikakalakeitto

4–5 annostaAinekset
  • 1 l vettä
  • 1 kalaliemikuutio
  • 5 maustepippuria
  • 1 pussi (750 g) peruna ja keittojuureksia
  • 1 pak (300 g) pakastettuja lohikuutioita
  • 2 dl ruokakermaa tai täysmaitoa
Pinnalle
  • tuoretta tilliä tai ruohosipulia
  • voinokareita
  • (suolaa)
Valmistusohje

Kuumenna vesi ja murenna kalaliemikuutio joukkoon. Lisää pippurit sekä peruna-keittojuurespussi. Kuumenna, kunnes kasvikset sulavat. Keitä pari minuuttia ja lisää jäiset lohikuutiot. Keitä kypsäksi.

Lisää maito ja kuumenna. Mausta halutessasi voinokareella ja tuoreella tillillä. Lisää lautasella annokseen suolaa, jos kaipaat sitä.

Arvioi resepti:

KATSO MYÖS NÄMÄ RESEPTIT

Paprikapiiras

Resepti
Suolainen leivonnainen, Kasvikset

Täytetyt paprikat

Resepti
Pääruoka, Alkuruoka, Kasvikset

Salsakastike

Resepti
Kastike, Kasvikset

Gulassikeitto

Resepti
Keitto, Kasvikset, Liha