Pikakalakeitto
Pääruoka, Keitto, Kala, Arjen suosikit
Jaana Kankaanpää
Osta kotipakastimeen valmiiksi lohikuutioita sekä peruna- ja vihannessekoitusta. Niistä syntyy pikakalakeitto.
Pikakalakeitto
4–5 annostaAinekset- 1 l vettä
- 1 kalaliemikuutio
- 5 maustepippuria
- 1 pussi (750 g) peruna ja keittojuureksia
- 1 pak (300 g) pakastettuja lohikuutioita
- 2 dl ruokakermaa tai täysmaitoa
Pinnalle - tuoretta tilliä tai ruohosipulia
- voinokareita
- (suolaa)
ValmistusohjeKuumenna vesi ja murenna kalaliemikuutio joukkoon. Lisää pippurit sekä peruna-keittojuurespussi. Kuumenna, kunnes kasvikset sulavat. Keitä pari minuuttia ja lisää jäiset lohikuutiot. Keitä kypsäksi.
Lisää maito ja kuumenna. Mausta halutessasi voinokareella ja tuoreella tillillä. Lisää lautasella annokseen suolaa, jos kaipaat sitä.
Kuumenna vesi ja murenna kalaliemikuutio joukkoon. Lisää pippurit sekä peruna-keittojuurespussi. Kuumenna, kunnes kasvikset sulavat. Keitä pari minuuttia ja lisää jäiset lohikuutiot. Keitä kypsäksi.
Lisää maito ja kuumenna. Mausta halutessasi voinokareella ja tuoreella tillillä. Lisää lautasella annokseen suolaa, jos kaipaat sitä.
Haluatko jatkaa lukemista?
Olet lukenut 3/3 ilmaista artikkelia viikossa.
Lehden tilaaja,
ota digi käyttöön.
Haluatko jatkaa lukemista?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.