Resepti

Porotartar

Jaana Kankaanpää
Murea poro maistuu raakana tartarpihvin muodossa. Sen voi tarjota sellaisenaan tai leipäviipaleen päällä.

Porotartar

4 alkuruoka-annostaAInekset
  • 300 g poronvasan sisä- tai paahtopaistia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 tl luomusitruunan kuorta raastettuna
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria myllystä
  • ½ ruukkua rucolaa
Valmistusohje

Puhdista liha mahdollisista kalvoista ja kuivaa se talouspaperilla. Leikkaa liha hienoksi hakkelukseksi ja sekoita siihen öljy, kuoriraaste sekä mausteet. Tarkista maku.

Muotoile lihamassasta neljä pihviä alkuruokalautasille. Koristele rucolanlehdillä. Viimeistele mustapippurilla ja sormisuolalla.

Tarjoa sellaisenaan tai paahdetun leipäviipaleen päällä salaattipediltä.

Vinkki

Mikäli poroa ei ole saatavissa, voit valmistaa tartarpihvin myös mureasta naudan fileestä.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit