Ruoka

Sitruunarisotto

Resepti 10.04.2015 Anneli Pessala
Pääruoka, Alkuruoka, Lisuke, Viljatuotteet
Jaana Kankaanpää
Sitruunarisoton voi tarjoilla kypsän uunilohen kanssa.

Sitruunarisotto

6 annostaAinekset
  • 3 dl risottoriisiä
  • 1 sipuli hienonnettuna
  • 1 rkl voita
  • 1 l vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1 luomusitruunan mehu
  • 1/2 tl luomusitruunan kuorta
  • mustapippuria myllystä
  • 25 g voita
  • 1 dl persiljaa hienonnettuna
  • 75 g mustaleimaa raastettuna
Pinnalle
  • mustaleimaemmentalia lastuina
  • granaattiomenan siemeniä
Valmistusohje

Kuullota hienonnettu sipuli ja riisi läpikuultavaksi voissa, älä ruskista. Lisää joukkoon murennettu liemikuutio sekä vähitellen kuumaa vesi ja sekoita. Anna liemen imeytyä riisiin ja lisää lientä. Jatka näin, kunnes riisi on pehmeää mutta vielä sen verran napakkaa, että suutuntuma on jäljellä (noin 20 minuuttia alhaisella lämmöllä).

Kypsä risotto on mehevää ja kosteaa. Sekoita joukkoon pestyn sitruunan kuoriraaste ja mehu. Mausta pippurilla.

Sekoita joukkoon voi, persiljasilppu ja juustoraaste. Kaada tarjoiluastiaan ja ripottele pinnalle juustolastuja.

Ripottele lopuksi granaattiomenan siemeniä risoton koristeeksi.

Arvioi resepti:

KATSO MYÖS NÄMÄ RESEPTIT

Makkaravuoka

Resepti
Pääruoka, Liha, Arjen suosikit

Perunarieskat

Resepti
Suolainen leivonnainen, Kasvikset, Arjen suosikit

Perunamuusi

Resepti
Lisuke, Kasvikset, Arjen suosikit

Perunaletut

Resepti
Pääruoka, Lisuke, Kasvikset, Arjen suosikit