Sienikeitto
Alkuruoka, Pääruoka, Keitto, Sienet, Maitotuotteet, Villiruoka, Kodin juhlat, Arjen suosikit
Jaana Kankaanpää
Soseutettu sienikeittoannos on saanut pinnalleen maitovaahtopilven.
Sienikeitto
8–10 annostaAinekset- 5 dl tuoreita sieniä esim. kantarelleja tai tatteja
- 1 sipuli hienonnettuna
- 2 rkl voita
- 4 keskikokoista, jauhoista perunaa
- 5 dl vettä
- 1 tl suolaa
- 4 dl kevytmaitoa
- 2 dl ruokakermaa
- 50 g viherpippurisulatejuustoa
- suolaa ja/tai soijakastiketta, mustapippuria myllystä
Päälle- 1 dl kahvimaitoa
- sienipaloja
ValmistusohjePaista hienonnettuja sieniä ja sipulia pannulla, kunnes sienien neste on haihtunut. Ota pieniä, kypsiä sienipaloja keiton koristeeksi.
Kuori ja paloittele sipuli, purjo sekä perunat. Laita ainekset kattilaan ja lisää vesi ja suola. Anna kiehua, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Lisää kattilaan sieni-sipuliseos ja sulatejuusto paloina. Soseuta. Lisää maito ja kerma.
Kuumenna ja tarkista maku.
Vatkaa hiukan lämmitetty kahvimaito vaahdoksi ja lisää keiton päälle. Koristele pienillä sienipaloilla.
Paista hienonnettuja sieniä ja sipulia pannulla, kunnes sienien neste on haihtunut. Ota pieniä, kypsiä sienipaloja keiton koristeeksi.
Kuori ja paloittele sipuli, purjo sekä perunat. Laita ainekset kattilaan ja lisää vesi ja suola. Anna kiehua, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Lisää kattilaan sieni-sipuliseos ja sulatejuusto paloina. Soseuta. Lisää maito ja kerma.
Kuumenna ja tarkista maku.
Haluatko lukea juttuja rajoituksetta?
Olet lukenut tämän viikon 3/3 maksutonta juttuasi.
Tilaa nyt MT Digi erikoishintaan, niin voit lukea juttuja ilman rajoituksia.
Haluatko uudistaa tilauksesi?
Olet kirjautunut sivustolle käyttäjätunnuksilla, joilla ei ole enää voimassa olevaa tilausta. Tilaa nyt MT Digi, niin voit taas lukea juttuja ilman rajoituksia.