Ruoka

Raparperikakku

Resepti 08.06.2018 Anneli Pessala
Jälkiruoka, Makea leivonnainen, Viljatuotteet, Kodin juhlat
Sanne Katainen
Mitä tasaisemmin jaksat asetella raparperipalat paistovuoan pohjalle, sen kauniimpi on keikauskakun lopputulos.

Raparperikakku

10 annostaVuoan pohjalle
  • 25 g voita sulatettuna
  • 1 dl sokeria tai fariinisokeria
  • 5 dl raparperipaloja
  • 1/2 tl inkivääriä
Taikina
  • 100 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 2 munaa
  • 2 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 rkl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 dl kermaista kookosta tai kookoskermaa
Lisäksi
  • mansikkakermajäätelöä
Valmistusohje

Leikkaa tasapohjaisen kakkuvuoan (halkaisijaltaan 24 senttimetriä) pohjalle leivinpaperi. Voitele reunat ja paperi sulatetulla rasvalla. Laita pohjalle keskenään sekoitettu sokeri, raparperipalat ja inkivääri.

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää joukkoon munat yksitellen voimakkaasti sekoittaen.

Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinaan vuorotellen kerman kanssa. Sekoita tasaiseksi ja kaada vuokaan raparperipalojen päälle.

Kypsennä 175 asteessa noin 40 minuuttia. Kumoa jäähtyneenä ja irrota paperi varovasti. Tarjoa mansikkajäätelön kanssa.

Arvioi resepti:

KATSO MYÖS NÄMÄ RESEPTIT

Kahvinen appelsiinikakku

Resepti
Makea leivonnainen, Viljatuotteet, Kodin juhlat

Irish coffee -mousse

Resepti
Jälkiruoka, Maitotuotteet, Kodin juhlat

Kahvimarinoitu lihapata

Resepti
Pääruoka, Liha, Kodin juhlat

Kahvi-kermakastike

Resepti
Kastike, Kodin juhlat, Riista