Ruoka

Suklaa-keksikakku

Resepti 10.11.2017 Anneli Pessala
Jälkiruoka, Makea leivonnainen, Viljatuotteet, Kodin juhlat
Jaana Kankaanpää
Juhla-aterian päättää kupillinen kahvia ja suklainen kakkupala.

Suklaa-keksikakku

16 palaaAinekset
  • 150 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 150 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus 70 %)
  • 4 munaa
  • 5 rkl vehnäjauhoja
  • 8 kpl (100 g) keksejä (Bastogne)
Kuorrutus
  • 150 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus 70 %)
  • 50 g voita
  • 2 rkl kuohukermaa
Tarjoiluun
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl maustamatonta jugurttia
  • 1 1/2 rkl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
Valmistusohje

Aseta irtopohjavuoan (Ø 22,5 cm) pohjalle leivinpaperi ja voitele vuoan reunat.

Sulata voi, sokeri ja suklaa kattilassa miedolla lämmöllä tasaiseksi seokseksi. Ota kattila liedeltä ja anna jäähtyä hetki (noin 5 minuuttia). Vatkaa joukkoon munat yksitellen esimerkiksi puuhaarukalla. Siivilöi joukkoon jauhot, sekoita.

Asettele keksit vuoan pohjalle. Kaada taikina vuokaan tasaisesti keksien päälle. Keksit nousevat osittain kakkumassan joukkoon paistamisen aikana. Kypsennä kakku 175 asteessa uunin alaosassa 30–40 minuuttia. Anna jäähtyä hyvin.

Valmista kuorrutus. Sulata suklaa mikrossa. Sekoita joukkoon paloiteltu voi ja kerma. Anna jäähtyä, kunnes kuorrutus on lastalla tai veitsellä levitettävää.

Siirrä kakku vuoasta tarjoiluvadille. Levitä kuorrutus päälle ja reunoille.

Valmista vaahto: Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää siihen muut aineet. Tarjoa kakun kanssa.

Vinkki

Jos käytät esimerkiksi taloussuklaata, lisää 2 dl jauhoja taikinaan.

Arvioi resepti:

KATSO MYÖS NÄMÄ RESEPTIT

Sieni-juustokeitto

Resepti
Keitto, Sienet, Villiruoka, Kodin juhlat, Arjen suosikit

Perunakakku

Resepti
Lisuke, Kasvikset

Suklaa-viikunakupposet

Resepti
Jälkiruoka, Makea leivonnainen, Hedelmät, Kodin juhlat