Resepti

Hedelmäwokki

Kari Salonen
Makea kinuskirahka täydentää hapokkaista luumuista ja omenoista tehtyä hedelmäwokkia

Hedelmäwokki

6–8 annostaAinekset

3–4 hapanta omenaa

6–8 tuoretta luumua

1 tlk (227/145 g) ananasta paloina

1 rkl inkivääriraastetta

2 rkl voita

1/2 tl kanelia

2 rkl ruokosokerisiirappia

Tarjoiluun Kinuskirahka

1 prk (250 g) pehmeää maitorahkaa

1 1/2 dl kuohukermaa

1 dl fariinisokeria

Valmista ensin kinuskirahka. Keitä kuohukermasta ja fariinisokerista paksu kinuskikastike. Anna jäähtyä hetki ja vatkaa rahkan kanssa kastikkeeksi.

Kuori ja kuutioi omena. Lohko tuoreet luumut. Valuta ananaspalat. Sulata voi paistinpannulle ja anna sen ruskistua. Lisää kuumalle pannulle hedelmät ja inkivääriraaste. Pyöräytä niitä nopeasti pannulla. Mausta ripauksella kanelia ja ruokosokerisiirappia. Nosta pannu levyltä ja anna hedelmien jäähtyä haaleiksi.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit