Ruoka

Omenakakku

Resepti 07.09.2018 Anneli Pessala
Makea leivonnainen, Hedelmät, Viljatuotteet, Kodin juhlat
Kari Salonen
Kaurahiutaleet mehevöittävät pudokkaista valmistetun omenakakun.

Omenakakku

Ainekset10–12 palaa
  • 200 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 2 munaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 dl maustamatonta jogurttia
  • 3 dl omenaraastetta
Pinnalle
  • 8-10 omenaa
  • 2 rkl kanelia
  • 5 rkl ruoko- tai fariinisokeria
  • (1 dl omenahilloa)
Valmistusohje

Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa munat yksitellen joukkoon. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, jogurtti sekä omenaraaste. Kuori omenat ennen raastamista. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Levitä taikina vuoan pohjalle.

Kuori päälle tulevat omenat ja poista siemenkota. Lohko omenat ja leikkaa lohkoihin viiltoja niin, että jäävät pohjasta toisiinsa kiinni. Nostele lohkot pohjataikinan päälle siten, että jäävät hiukan viuhkamaisesti auki. Ripottele pinnalle kanelia ja tummaa sokeria.

Paista kypsäksi uunin alaosassa 200 asteessa noin tunti. Sivele kypsälle pinnalle halutessasi omenahilloa. Jos lisäät hilloa, niin pinnalle voi ripotella sokeria hiukan vähemmän. Sokerin tarve riippuu omenoiden happamuudesta.

Arvioi resepti:

KATSO MYÖS NÄMÄ RESEPTIT

Paprikapiiras

Resepti
Suolainen leivonnainen, Kasvikset

Täytetyt paprikat

Resepti
Pääruoka, Alkuruoka, Kasvikset

Salsakastike

Resepti
Kastike, Kasvikset

Gulassikeitto

Resepti
Keitto, Kasvikset, Liha