Resepti

Luumukukko

Kari Salonen
Luumukukon voi valmistaa myös pieniin annosvuokiin.

Luumukukko

8–10 annosta Pohja
  • 200 g voita
  • 3/4 dl ruokosokeria
  • 2 1/2 dl ruisjauhoja
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
Täyte
  • 5 dl luumusuikaleita
  • 1 dl fariini- tai ruokosokeria
  • Tarjoiluun
  • vaniljajäätelöä
Valmistusohje

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää ruisjauho-leivinjauheseos.

Erota taikinasta vajaa 2/3 ja taputtele se uunivuoan (Ø noin 23 cm) pohjalle ja reunoille 3–4 cm:n korkeudelle. Taputtele loppu taikina leivinpaperille leikkaa siitä leivinpyörällä suikaleita.

Suikaloi pestyt luumut ja levitä pohjan päälle. Ripottele sokeria luumuille. Nosta taikinasuikaleet päälle. Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia.

Tarjoa lämpimänä jäätelön kanssa.

Vinkki

Luumut voi korvata happamilla, soseutuvilla omenoilla.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit