Resepti

Luumu-omenapiiras

Kari Salonen
Omena- ja luumuviipaleet muodostavat piiraan pinnalle mosaiikkimaisen kuvion.

Luumu-omenapiiras

noin 20 palaa AineksetPohja
  • 1 prk (200 g) vaniljarahkaa
  • 100 g voita
  • 1 rkl sokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kauralesettä
  • 1 tl leivinjauhetta
Pinnalle
  • 4-5 (400 g) omenoita
  • 3-4 (200 g) tuoreita luumuja
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1/2 dl fariinisokeria
  • ripaus suolaa
Valmistusohje

Sekoita rahka ja pehmeä voi keskenään. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voi-rahkaseokseen.

Taikinaa ei kannata vaivata, ainoastaan sekoittaa nopeasti. Anna taikinan levätä jääkaapissa omenoiden ja luumujen viipaloinnin ajan. Pese hedelmät ja kuori omenat. Ota luumuista kivi ja omenoista siemenkota. Leikkaa hedelmät ohuiksi viipaleiksi.

Kauli taikina suorakaiteeksi noin 35 x 25 cm ja nosta uunivuoan pohjalle ja reunoille. Levitä omena- ja luumuviipaleet pohjalle siten, että viipaleet vuorottelevat. Kiehauta kermasta ja fariinisokerista seos. Mausta suolaripauksella. Sivele seosta pullasudilla hedelmäviipaleiden päälle.

Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes pinta on kauniin värinen.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit
Mainos: K-Ruoka

Nyt on viimeistään aika laittaa sima käymään – näin teet parhaan siman ikinä!

Vappu kolkuttelee tänä vuonna ovella jo melkein heti pääsiäisen jälkeen, ja vielä viimeisiä suklaamunia syödessä onkin aika laittaa vappusimat käymään!