Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Makoisa pataleipä

Pataleipä on vaivaamatta valmis. Sekoita taikinaan esimerkiksi hiivaleipä- ja kaurajauhoja, anna kohota rauhassa, paista ja saat tulokseksi täyteläistä leipää.
Pataleivän teko aloitetaan jo edellisenä päivänä. Lopputulos palkitsee odotuksen.
Pataleivän teko aloitetaan jo edellisenä päivänä. Lopputulos palkitsee odotuksen. Kuva: Sanne Katainen

Makoisa pataleipä

1 iso leipä

Ainekset

  • 6 ½ dl hiivaleipäjauhoja
  • 3 dl kaurajauhoja
  • 1 dl kauraleseitä
  • 2 tl suolaa
  • 1 ½ tl kuivahiivaa
  • 5 dl vettä

Valmistusohje

Mittaa suureen kulhoon kaikki kuiva-aineet ja sekoita.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Lisää kädenlämpöinen vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Peitä kulho kelmulla ja anna tekeytyä huoneenlämmössä vähintään kellon ympäri.

Kumoa taikina jauhoiselle alustalle ja kääntele palloksi, älä nujerra. Nosta leipä jauhotetulle leivinpaperille, peitä liinalla ja anna kohota peitettynä puolisen tuntia.

Nosta kannellinen pata tai kattila kylmään uuniin ja pane uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Ota uunista kuuma pata, nosta siihen kohonnut taikina leivinpaperin kanssa varovasti. Pane kansi päälle, siirrä uuniin ja paista 30 minuuttia.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Ota kansi pois ja jatka paistamista vielä 15 minuuttia.

Kumoa leipä jäähtymään.