Resepti

Punajuurikeitto

Kari Salonen
Suolainen sinihomejuusto täydentää aavistuksen makean makuista punajuurikeittoa.

Punajuurikeitto

5–6 annostaAinekset
  • 750 g punajuuria
  • 1 iso (150 g) punasipuli
  • 10–11 dl vettä
  • 2 kasvisliemikuutiota
  • 1 tl mustapippurirouhetta
  • 1 rkl sitruunamehua tai viinietikkaa
  • 2 rkl fariinisokeria
Pinnalle
  • 1 dl hienonnettua persiljaa
  • 1/2 pussia (à 150 g) sinihomejuustomurua
Valmistusohje

Kuori ja suikaloi tai kuutioi punajuuret sekä punasipuli kasvisliemeen. Lisää pippuri ja sitruunamehu sekä sokeri. Keitä noin 40 minuuttia tai kunnes punajuuret ovat kypsiä. Ripota valmiin keiton pinnalle persilja-homejuustoseosta. Tarjoa lisäksi leipää.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit