Resepti

Silakkapihvit

Kari Salonen
Silakkapihvit voit täyttää joko yrteillä tai sivellä sisään maustettua tuorejuustoa tai valmista pestoa, levittää paistettuja sieniä ja sipulia, kinkkua tai pekonia.

Silakkapihvit

4 annostaAinekset
  • 600 g silakkafileitä
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 tl valkopippuria
  • 1 dl (riihi)ruisjauhoja
Täyte
  • 1/2 dl hienonnettua tilliä
  • 1/2 dl hienonnettua persiljaa
Paistamiseen
  • voita
Tarjoiluun
  • tilliä ja sitruunalohkoja
Valmistusohje

Levitä fileet nahkapuoli alaspäin voipaperin päälle. Ripottele pinnalle suolaa ja pippuria. Levitä puolelle fileistä tilli-persiljaseosta. Nosta toinen filee täytteen päälle nahkapuoli ylöspäin. Kääntele ruisjauhoissa ja paista molemmin puolin voissa kypsiksi.

Voit kypsentää pihvit myös uunissa 225 asteessa noin 10 minuuttia.

Ripottele kypsille pihveille tillisilppua ja laita tarjolle sitruunalohkoja.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit