Resepti

Uunirosolli

Kari Salonen
Tee rosolli vaihteeksi uunissa.

Uunirosolli

4–5 annostaAinekset
  • 25 g voita
  • 2 oksaa rosmariinia
  • 4 porkkanaa
  • 3 punajuurta
  • 4 kiinteää perunaa
  • 1–2 punasipulia
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl juoksevaa hunajaa
Valmistusohje

Kuori kasvikset. Leikkaa reiluiksi kuutioiksi, sipulit lohkoiksi. Laita leivinpaperi uunipannulle. Sulata sitten leivinpaperin päällä voi ja pyöräytä siinä riivityt rosmariininoksat. Laita kasviskuutiot omiksi ryhmikseen pannulle. Ripottele kasviksille hiukan suolaa.

Kypsennä 175 asteessa noin tunti. Sekoita välillä. Valuta lopuksi hunajaa kasvisten päälle. Jos haluat, ettei punajuuri värjää kaikkia kasviksia, tee leivinpaperiin pieni harjanteinen taitos, joka erottaa punajuurikuutiot.

Kermaviilikastike

1 prk kermaviiliä

1–2 kovaksi keitettyä munaa hienonnettuna

1/2 rkl sinappia

1/2 tl sokeria

1/4 tl mustapippuria

1/4 tl suolaa

Sekoita kermaviilikastikkeen ainekset keskenään ja tarjoa uunijuuresten kanssa. Kastike sopii tarjottavaksi myös silakkapihvien kanssa.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit