Resepti

Irish coffee -mousse

Sanne Katainen
Irish coffeesta ideansa saanut tumma- ja valkosuklaamousse kannattaa tarjota laseista.

Irish coffee -mousse

8 annostaAineksetTummasuklaamousse
  • 125 g taloussuklaata
  • 3 rkl vahvaa kahvijuomaa tai espressoa
  • 2 rkl muscovadoa tai tummaa ruokokidesokeria
  • (2 rkl viskiä)
  • 1 kananmunankeltuainen
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 tl vaniljasokeria
Valkosuklaamousse
  • 100 g valkoista suklaata
  • ½ dl kuohukermaa
  • 1 dl mantelilastuja
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 kananmunanvalkuainen
Lisäksi
  • suklaata rouhittuna
  • paahdettuja mantelilastuja
  • minttua
Valmistusohje

Valmistele vesihaude. Paloittele suklaa haudeastiaan, lisää kahvi ja sokeri. Anna sulan seoksen jäähtyä. Vaahdota keltuainen ja vatkaa suklaaseos mukaan sähkövatkaimella. Mausta halutessasi viskitilkalla.

Vatkaa kerma vaahdoksi (samalla myös valkosuklaamoussen 1 dl kermaa). Mausta seos vaniljasokerilla. Sekoita kahden desin vaahto hyvin tummasuklaaseoksen joukkoon ja annostele laseihin. Nosta jääkaappiin.

Sulata valkosuklaa kerman (½ dl) kanssa pinnoitetussa kattilassa miedolla lämmöllä. Lisää paahdetut mantelilastut (jätä osa koristeeksi) ja sekoita. Anna jäähtyä hieman ja sekoita mukaan loput vaahdotetusta kermasta. Vaahdota valkuainen ja nostele se lopuksi mukaan.

Lusikoi valkosuklaaseos tumman suklaan päälle annoslaseihin ja peitä kelmulla. Anna jähmettyä jääkaapissa ainakin kaksi tuntia ennen tarjoilua tai seuraavaan päivään.

Koristele annokset suklaarouheella ja mantelilastuilla.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit