Resepti

Kahvinen appelsiinikakku

Sanne Katainen
Kakku kostutetaan kypsänä kahvilla ja annetaan vetäytyä seuraavaan päivään.

Kahvinen appelsiinikakku

16 viipalettaAinekset
  • 200 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 3 kananmunaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 200 g appelsiinimarmeladia
Kostutus
  • 2 dl espressoa tai vahvaa kahvijuomaa
  • 1 dl fariinisokeria
Valmistusohje

Vaahdota pehmeä rasva ja sokerit. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.

Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään siivilän läpi ravistellen. Lisää osa jauhoseoksesta hyvin vatkaten. Lisää marmeladi, sitten loput jauhot ja sekoita tasaiseksi.

Voitele ja korppujauhota tai sokeroi 2 litran vetoinen kakkuvuoka. Levitä taikina vuokaan ja tee keskelle kakkua lusikalla vana. Paista kakkua 175 asteisessa uunissa noin 50 minuuttia.

Kumoa kakku puhtaalle pyyhkeelle. Pese vuoka ja pane kakku takaisin. Valmista kahvi ja liuota sokeri siihen.

Tee cocktailtikulla kakkuun reikiä. Kostuta kakku kahviliemellä vähitellen. Anna vetäytyä seuraavaan päivään. Kumoa tarjolle ja nauti halutessasi vaniljavaahdon kera.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit